KISAH SEORANG RAMAJA

sayang? boleh tapi jangan berlebihan kawan
Khamis, 13 Oktober 2011 ? 0 Atashinchi ?TAK SALAH KALAU SAYANG

Masa remaja memang masa untuk korang kenal dunia "CINTA","SAYANG" dan "SEGALANYA" tapi kalau korang dah kenal jangan la "GILA" dekat "KEKASIH" korang tu okey. tak lari kalau nama JODOH. Tapi masaalah sekarang banyak yang aku tengok dah SETIA sampai PENTINGKAN "DIA" lebih dari segalanya. cinta,rindu,sayang <---- yang melampau -.-". Pikir la korang "BARU" kenal dah sayang gila nanti lama-lama? PERCAYA tak cinta umpama barang. TAK PERCAYA? korang ada tak "beg" korang sayang and bawak kemana-mana? berapa lama korang habiskan dengan "beg" tu? korang sedar tak "beg" tu dah buruk? mesti tak sebab korang dah "SAYANG" sangat dekat "BEG" tu. tapi satu hari korang nampak "beg baru" beg tu memang korang minat. lepas korang dapat "beg baru" korang gunakan "beg baru" macam "beg LAMA". masa tu korang "IGAT" "beg lama" tu? korang simpan dekat mana? so dah paham maksud sebenarnya? macam mana? masih tak percaya yang aku cakap "cinta remaja" umpama "barang"?  

Nasihat aku cuma satu "tak salah kalau sayang". Tapi jangan sampai "DIA" boleh buat kau "hilang mood", "pengaruh mental", "pentingkan DIA", "RELA" kalau benda tu terjadi itu dah "parah". Satu lagi tak payah nak "SETIA" pada yang "SATU" lebih baik korang "SETIA" dengan "ALLAH" lagi bagus. 

SAYA CUMA NASIHAT. NAK DENGAR KE TAK NAK. TERPULANG PADA DIRI SENDIRI.

Saya tahu saya sendiri punya "KEKASIH" tapi saya sudah tidak seperti dulu yang pikir cinta adalah kebahagiaan buat saya ketika ini. yang penting ketika ini ialah segulung ijazah. 

PESAN ORANG TUA MEMANG BERGUNA.


terima kasih daun keladi. sila datang dan membaca seperiti tadi. :)
Older Post . Newer Post